aPARADOXON, a természettudomány ideiglenes kudarcai

A tudomány úgy gondolja, hogy már ismeri az univerzum egyik felét és tervbe vette a másik fele feltárását. Csak annyiban téved, hogy az "egyik felét" tévesen ismeri, mialatt halvány fogalma sem lehet arról, hogy mi is lenne a "másik fele". Tt

E/E-arányszám

- Aparadox  7A -

igazolvanykep_tt.jpg

 

 

       A "modern" fizikáról klasszikusan és közérthetően.

        

Jelentős felismerésem, hogy a testek megmérhető energiája, valamint az anyag alap-energiája egy jól használható arányszámot képez. Számolhatók vele az energia által bekövetkezett  változások, pl. a fénysebességnél,  az atomok rezonancia-frekvenciájánál, tömegnövekedésnél stb. A helyzeti energia, valamint a mozgási energia E/E arányszáma például így fest: 

09_a_kepletek.jpg

Kézenfekvő lenne további DE/E0 arányszámokat is felállítani. Ilyenek lehetnek a fémek atomi kötései, a kristályok vagy a molekulák kötési energiája stb. Ezek remek feladatok lesznek egy hozzáértő kutató számára.

Megjegyzem, hogy az E/E-arányszám kiválóan használható a gravitációs kékeltolódás témakörben, ami azonban történelmileg egy teljesen elkülönült, önálló  terület. Az  E/E-arányszámmal egyszerűen számítható a Fe-57 atommagok rezonancia-frekvenciájának csökkenése, a torony és a talajszint között. Ezt a tudomány — tévesen — a gamma-sugarak energianövekedésének, kékeltolódásának gondolja. 

Az un. kettős fényelhajlás jelensége is magyarázható az E/E arányszámmal. A Nap mellett elhaladó fénysugár 1,7", azaz kétszeres szögelhajlást mutat. Ezen érték első felét a gravitációs vonzás okozza, míg a második fele az E/E-arányszám következménye.

Gravitációs erőtérben lelassul a fénysugár. Aszimmetrikus erőtérben a fényhullám amplitúdójának egyik fele erősebben lassul, és a fénysugár ebbe az irányba meggörbül. A fenti két hatás pontosan kiadja az 1,7” szögelhajlást, tehát a továbbiakban nincs létjogosultsága az un. görbülő tér által okozott fényelhajlás hipotézisének. 

Az E/E-arányszám fontos alkalmazási területe még a H-K kísérlet, az atomóra reptetés. A kísérletet végző fizikus — Hafele — lényegében sikertelenül próbálkozott az SR és GR alapján magyarázni és kiszámolni az órakéséseket. Ellenben az E/E-arányszám egyszerű értelmezést és egzakt eredményeket szolgáltat. Így végre megvan a H-K kísérlet elméleti magyarázata. 

 

Tassi Tamás

aparadox.hupont.hu

E cikk eredetijének nyomtatható változata A4-es jpg formában elérhető a következő helyen:


---007a_epere.jpg

 

  06  << Vissza  07 Tovább >>  07 

 abszolút sebesség, Ikerparadoxon Lánczos Kornél űrrakéta,óraparadoxon, Einstein, idődilatáció, relatív, sebesség, cézium, atomóra, abszolut sebesség, Hafele, Keating, kísérlet, Kelly 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 150
Heti: 372
Havi: 1 488
Össz.: 194 934

Látogatottság növelés
Oldal: E/E-arányszám
aPARADOXON, a természettudomány ideiglenes kudarcai - © 2008 - 2019 - aparadox.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ikerparadoxon - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »